Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσκαλεί σε συμμετοχή στον πανευρωπαϊκό Μαραθώνιο Διαγωνισμό #EUvsVirus, με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για αντιμετώπιση του COVID-19. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 24, 25 και 26 Απριλίου, υπό την εποπτεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας. Η θεματολογία του διαγωνισμού με σχετίζεται με την υγεία, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, την εξ αποστάσεως εργασία και την εκπαίδευση, την κοινωνική & πολιτική συνοχή, ψηφιακή χρηματοδότηση και μια ανοικτή κατηγορία για άλλες προκλήσεις.

Η Επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, η Mariya Gabriel, δήλωσε:

Αυτός ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός είναι ένα παράδειγμα του πώς η Ευρώπη μπορεί να συνενωθεί σε περιόδους κρίσης. Αποτελεί έμπνευση για εμάς η παρακολούθηση αυτής της επίδειξης αλληλεγγύης από την κοινότητα των καινοτόμων μας. Τα πιο ταλαντούχα μυαλά θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρουν λύσεις για τον COVID-19 προκειμένου να υποστηρίξουν τους συμπολίτες μας. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή καινοτομία σε δράση!

Συμμετέχουν και τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ καθώς και η Νορβηγία, το Ισραήλ, η Ελβετία, η Τουρκία, η Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι νικηφόρες λύσεις θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μια πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας που θα διευκολύνει τη διασύνδεση με τους τελικούς χρήστες (π.χ. νοσοκομεία) και θα παράσχει πρόσβαση σε επενδυτές, ιδρύματα και άλλες ευκαιρίες χρηματοδότησης από όλη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού: EUvsVirus Hackathon