Ημερίδα "Ημέρα Ανοικτών Δεδομένων 2020: Διαφάνεια, Καινοτομία, Ανάπτυξη"

Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, του Υπουργείου Οικονομικών και το Εθνικό Γραφείο Ανοικτής Πρόσβασης OpenAIRE της Βιβλιοθήκης Πανεπιστήμιου Κύπρου συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ημέρα Ανοικτών Δεδομένων 2020: Διαφάνεια, Καινοτομία, Ανάπτυξη», με την ευκαιρία της παγκόσμιας Ημέρας Ανοικτών Δεδομένων (Open Data Day 2020), η οποία φέτος είναι η 7η Μαρτίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 13:30 μ.μ., στο Κέντρο Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου», Αμφιθέατρο LRC 012, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει παρουσιάσεις γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις, τον αντίκτυπο και προοπτικές που φέρουν τα ανοικτά δεδομένα, σε συνάρτηση με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, με διακεκριμένους ομιλητές από το δημόσιο, ιδιωτικό και ερευνητικό / ακαδημαϊκό τομέα. Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Οικονομικών, κος Κωνσταντίνος Πετρίδης, και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Τάσος Χριστοφίδης. Πρόσθετα, ομιλία θα απευθύνει ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κος Κυριάκος Κόκκινος.

Η διοργάνωση της Ημερίδας αυτής αποτελεί συνέχεια σειράς εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο με σκοπό την προώθηση των ανοικτών δεδομένων και της επαναχρησιμοποίησης των δεδομένων του δημόσιου τομέα. Απώτερος σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι να φέρουν κοντά τον δημόσιο με τον ιδιωτικό / ακαδημαϊκό τομέα, ώστε να αναδειχθούν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που παρουσιάζονται μέσω της αξιοποίησης αυτής της πρώτης ύλης που παράγει το δημόσιο, για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης, αλλά ταυτόχρονα και την ενίσχυση της διαφάνειας στην Κύπρο.

Για δηλώσεις συμμετοχής (μέχρι τις 3/3/2020) μέσω του συνδέσμου https://bit.ly/2SY6mm4  ή τηλεφωνικά στο 22601515.

Πρόγραμμα Ημερίδας

Δελτίο Τύπου

Χαιρετισμός Υπουργού Οικονομικών

Όλες οι παρουσιάσεις βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα OpenScienceCy