Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το 7ο Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας και Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών διοργανώνεται από το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και στόχο έχει να προβάλει τη στρατηγική κατεύθυνση της Κύπρου, εναρμονισμένη με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, εστιάζοντας σε μείζονα θέματα που συνδέουν την κινητικότητα, την οικονομία και το περιβάλλον.

Σκοπό έχει να παρουσιάσει τις πρόσφατες προκλήσεις και εξελίξεις σχετικά με την προώθηση της βιώσιμη  κινητικότητας, των πολυτροπικών μεταφορών, και ευφυών συστημάτων,  αλλά και τις ευκαιρίες ανάπτυξης  προς ένα βιώσιμο, έξυπνο και πράσινο περιβάλλον για την Κύπρο.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην Κύπρο, την ηλεκτροκίνηση, την Πράσινη Συμφωνία και τη δέσμη “Fitfor55”, τις νέες υποδομές και τα ευφυή συστήματα πολυτροπικών μεταφορών, καθώς και το ρόλος των ανοικτών δεδομένων και των δεδομένων γενικότερα στην προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.

Παράλληλα, θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος ο οποίος θα φιλοξενεί φορείς που δραστηριοποιούνται σε έργα και δράσεις  βιώσιμης κινητικότητας και ευφυών συστημάτων μεταφορών.

Το πλήρες προγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο εδώ.